Uncategorized

REČI KOJE ĆE VAS RASTUŽITI: Ovo je Dobrica Ćosić pred SMRT poručio Merimi Njegomir!

Dobrica Ćosić svojevremeno znao je da kroz utkane reči opiše kako je gledao na pevačicu Merimu Njegomir koja je danas sahranjena u Aleji zaslužnih građana.


Pevačica Merima Njegomir sahranjena je danas na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana. Merima je nakon duge i teške bolesti, koja je uznapredovala poslednjih tri meseca njenog života. Nakon što je saznala za bolest, Merima je bila sigurna da će uspeti da prebrodi teške momente, ali ona je na kraju izdahnula i poslednji atom snage.

Na komemoraciji su se okupili Merimini prijatelji, kolege i porodica koji su odali počast vanserijskoj umetnici, a u jednom trenutku otkrilo je i kako je pisac Dobrica Ćosić govorio o pevačici.

– Jednom je Dobrica Ćosić rekao da Merima peva i kada ćuti, jer ona peva dušom, pesma je za nju bila meditacija, da pesmu ne može da odvoji od sebe – pročitala je voditeljka Kristina Radenković.

nače, Akademik, srpski pisac i političar Dobrica Ćosić, preminuo je u 93. godini. U književne vode Ćosić je uplovio 1951. godine romanom Daleko je sunce. U narednim godinama, pisac iz Velike Drenove objavljuje dela kao što su Koreni, Deobe, Vreme smrti, Vreme zla, Vreme vlasti, ali i mnoge druge. Član Srpske akademije nauka i umetnosti postao je 1970. godine. Ćosić se nalazio na funkciji predsednika Savezne republike Jugoslavije u periodu od 1992. do 1993. godine. Sa pozicije predsednika smenjen je nakon sukoba sa Slobodanom Miloševićem.

Izvor: Tajmlajn.net

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Popularno

To Top