Uncategorized

RASVETLJEN NIZ NAJTEŽIH SLUČAJEVA: Policijska uprava Beograd sa Veselinom Milićem na čelu pohvaljena zbog odličnih rezultata!

RASVETLJEN JE NIZ NAJTEŽIM ZLOČINA – Juče je održan osmi sastanak Strateške grupe Direkcije policije na kome su analizirani rezultati rada organizacionih jedinica i područnih policijskih uprava Ministarstva unutrašnjih poslova u poslednjih deset meseci.


Na sastanku je posebno pohvaljena Policijska uprava Beograd, na čelu sa načelnikom Veselinom Milićem, koji su doprineli značajnom smanjenju broja počinjenih krivičnih dela kao i velikom procentu rasvetljavanja najtežih krivičnih dela.

Istaknuto je da je policija u prethodnih godinu dana ostvarila dobre rezultate, u najvećem broju oblasti znatno bolje nego u istom periodu prethodne godine.

MUP je u poslednjih godinu dana razbio 21 organizovanu kriminalnu grupu i uhapšeno je 145 kriminalaca. Pripadnici MUP posebno su pohvaljeno zbog razbijanje jednog od najopasnijih kriminalnih klanova u Evropi, klana Belivuk-Miljković.

Borba protiv narkotika bila je apsolutni prioritet u radu policije u proteklih 10 meseci, koja je zaplenila skoro osam tona narkotika i više od 98,6 hiljada komada različitih droga.

Pojačanim radom policije u poslednjih godinu dana stopa kriminala smanjena je za 1,96 odsto, odnosno počinjeno je 1.339 krivičnih dela manje.

Dalibor Katić/BLIC/PRESSSSERBIA.COM
Foto:AtaImages-printscreen
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Popularno

To Top